Pogosto zastavljena vprašanja

KJE JE ZBORNO MESTO?

Zbor udeležencev za zipline je v našem športnem centru Soča Rafting v Bovcu 30 minut pred izbrano uro izleta. Naš naslov je Trg golobarskih žrtev 14. Oddaljenost športnega centra od centra Bovca je 200m (v klanec, v neposredni bližini cerkve). V primeru, da nas ne najdete, pokličite na tel. št.: 041-72-44-72.

 

KAKŠNE MORAJO BITI MOJE FIZIČNE SPOSOBNOSTI?

Za zipline ne potrebujete dodatnega predznanja, od udeležencev pričakujemo normalno psihofizično zdravje. Poudarjamo tudi, da ne smete  biti pod vplivom alkohola ali drugih psihotropnih sredstev. Nosečnicam aktivnosti odsvetujemo.

 

ALI OBSTAJAJO KAKŠNE OMEJITVE?

Aktivnosti se lahko udeležijo otroci od višine 130cm naprej.

Otroci do 14 leta morajo biti v spremstvu staršev.
Dovoljena masa:  od 35-125 kg.

Lažji otroci se spustijo v tandemu skupaj z vodnikom!

 

KAKO JE POSKRBLJENO ZA MOJO VARNOST?

V podjetju Soča Rafting d.o.o. strokovno in varno organiziramo in izvajamo športno-turistične dejavnosti. Vsa oprema, ki jo uporabljamo pri aktivnosti in vsa obvezna oprema udeležencev je iz najkvalitetnejših materialov in testirana po evropskih standardih. Strokovno izobraženi in usposobljeni vodniki Vam bodo razložili potek izleta.

Preden se dejansko začne vaša avantura, boste v za to posebej pripravljenem poligonu trenirali spust po jeklenici.
 

KAJ PA ČE ME JE STRAH VIŠINE?

Strah pred višino ima veliko ljudi, sam po sebi še ni razlog, da se aktivnosti ne udeležite. V kolikor pa imate fobijo pred višino, pa zipline odsvetujemo.

Da bo aktivnost varna, smo poskrbeli z naslednjim:

  • Pred izletom boste vadili spust v posebnem vadbenem poligonu,
  • Cel čas aktivnosti nosite poseben plezalni pas, s katerim ste pripeti na jeklenico,
  • Naši vodniki so posebej izučeni za zipline, spremljali vas bodo cel čas aktivnosti in so pripravljeni odgovoriti na vsa vaša vprašanja

 

KAJ JE VKLJUČENO V CENO?

  • izposoja obvezne opreme za zipline (čelada, pas s kompletom varovalnih popkovin in škripec, zaščitne rokavice),
  • spremstvo in inštrukcije vodnika in
  • prevoz.

 

KAJ POTREBUJEM OD SVOJE OSEBNE OPREME?

Priporočamo primerno obutev, kot so pohodni čevlji ali teniški copati. Ostala obvezna oprema, ki jo uporabljate v času aktivnosti , je vključena v ceno izleta. Če imate dolge lase, priporočamo, da jih spnete.

 

KAJ V PRIMERU SLABEGA VREMENA?

Slabo vreme samo po sebi ni vzrok, da izlet odpade. Ob resnično neprimernem vremenu za zipline vas bomo o tem tudi obvestili. Rezervacijo v tem primeru odpovemo ali preložimo na drug termin.

skrij vsebino